NB! Sjekk alltid om produkter som skal brukes i gluten- og hvetefri matlaging, inneholder spor av gluten/ hvete, selv om de er anbefalt i denne bloggen. Produsenten kan ha endret i innholdet.

Om oss

Velkommen til mamma og Sindres gluten- og hvetefrie blogg! Da 10-åringen i huset viste seg å ikke tåle gluten, bestemte vi oss for å ta utfordringen på strak arm. 10-åringen skulle ikke føle at han måtte forsake alt som var godt å spise, bare fordi han måtte kutte ut gluten. Etter hvert fant vi ut at han også reagerer på hvetestivelse, så alle våre oppskrifter er fri for både gluten og hvete(stivelse).

Etter vel ett år med eksperimentering med gluten- og hvetefrie oppskrifter til både hverdags og fest, har vi nå lyst til å dele noen av dem. Vi er opptatt av at den gluten-/hvetefrie maten vi lager skal smake like godt, og helst enda bedre enn såkalt vanlig mat. Og 10-åringen, som nå er 11, og glad i gode smaker, har matlyst som aldri før! 11-åringer, og kanskje spesielt 11-åringer som har vært plaget med matintoleranser, trenger næring for å vokse og bygge seg opp, og vi har etterhvert lært oss noen triks for å gjøre maten ekstra næringsrik og mettende. Følg med! Følg med!

Det vi også har erfart, er at gluten-/hvetefri mat ikke er noe hokus-pokus, og at man egentlig ikke trenger så veldig mange spesialprodukter for å få det til. Vi er ikke av dem med veldig god tid til matlaging, så oppskriftene våre er ganske enkle, for at de faktisk skal være mulig å lage i en hektisk hverdag.
Siden de fleste i husstanden hos oss spiser gluten og hvete, vil vi også komme med noen tips om hvordan få til dette på samme kjøkken, uten at den som lever gluten- og hvetefritt, får det i seg. (Ikke bare en enkel øvelse, dette...)

Vi håper at denne bloggen kan bli et sted for alle som trenger gluten- og hvetefri mat, for å hente inspirasjon, enkle oppskrifter, tips og råd. Legg gjerne igjen en kommentar!


Velbekomme! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar