NB! Sjekk alltid om produkter som skal brukes i gluten- og hvetefri matlaging, inneholder spor av gluten/ hvete, selv om de er anbefalt i denne bloggen. Produsenten kan ha endret i innholdet.

onsdag 12. desember 2012

Glutenfrie lussekatter

I morgen er det Lucia-dagen, og her kommer oppskrift på ca. 15 kjempegode, saftige kattelusser! Deigen er artig, siden den blir gul av gurkemeien. Gurkemeie er egentlig erstatning for safran, men vi syns erstatningen smaker best:)


Du trenger:

5 dl melk
100 gram margarin
7-8 dl jyttemjøl orginal
1,5 dl sukker
1/2 pk tørrgjær
2 ts gurkemeie
1 egg

Egg, perlesukker og rosiner til pynt.

Slik gjør du:
1. Smelt smøret, og ha i melka. Varm opp til ca. 38 grader

2. Bland alt det tørre

3. Ha smør/melkblandingen oppi, sammen med et sammenpisket egg.

4. Elt deigen. Den skal være ganske løs, men ikke for klissete. Hev i en halv til to timer, alt etter hvor mye annet du har å gjøre i mellomtiden ;)

5. Trill ut lussekatter, og sett til heving i ca. 30 minutter.

6. Pensle med egg og strø på perlesukker. Du kan også pynte med rosiner.

Stekes midt i ovnen på 175 grader i 15-20 minutter.



Gult er kult!


Nam!













God adventstid!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar