NB! Sjekk alltid om produkter som skal brukes i gluten- og hvetefri matlaging, inneholder spor av gluten/ hvete, selv om de er anbefalt i denne bloggen. Produsenten kan ha endret i innholdet.

torsdag 8. november 2012

Glutenfri sjokoladekake uten egg

De fleste glutenfrie kake- og muffinsmiksene fra for eksempel Toro, inneholder hvetestivelse. Vi har utarbeidet en oppskrift på nydelig sjokoladekake - bakt av jyttemjøl. Jyttemjøl er både gluten- og hvetefritt, og selges i velassorterte dagligvareforretninger (Mega, Kiwi bl.a.) Denne oppskriften er også ypperlig å doble og bruke til skuffkake.

Og her er oppskriften:

Du trenger:

2,5 dl Jyttemjøl
2 dl sukker
1 ts kanel (kan byttes ut med 1 ss kakao)
1 ts natron
2 dl skummet kulturmelk
2 store ss smeltet smør/ margarin

1. Miks alle ingrediensene sammen med en miksmaster. Enkelt og greit!
2. Smør ei lita form, for eksempel brødform eller hjerteform.
3. Stek midt i ovnen på 175 grader i 20-25 min.


Glasur
50 gram smeltet smør/ margarin
1 ss kakaopulver
2-3 ss kaffe
125 gram melis

Røres sammen. La kaka avkjøle seg litt før du smører på glasuren.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar