NB! Sjekk alltid om produkter som skal brukes i gluten- og hvetefri matlaging, inneholder spor av gluten/ hvete, selv om de er anbefalt i denne bloggen. Produsenten kan ha endret i innholdet.

mandag 12. november 2012

Glutenfrie rundstykker


Vi er i gang med julebaksten, og starter med det som er minst julete, nemlig rundstykker. Vi har tatt utgangspunkt i ei veldig god oppskrift på horn og erstattet hvetemel med jyttemjøl og glutenfrie havregryn, samt justert på mengdene.

Du trenger:

600 g jyttemjøl
400 g glutenfrie havregryn (knuses med stavmikser)
4 ss sukker
1 pk tørrgjær
1 ts fiberhusk
1 ts salt

240 g margarin
1 liter melk
4 egg


1. Knus havregryna med en stavmikser.
2. Bland alt det tørre i en bolle.
3. Smelt margarin, ha i melka og varm til lunken. (Ca 38-40 grader)
4. Pisk sammen eggene og ha dem oppi melkeblandinga.
5. Ha melkeblandinga oppi det tørre og rør alt godt sammen. Deigen skal være løs.



 
 
La deigen heve i en times tid. Sett deigen med stor skje i muffinsformer. Deigen kan også trilles til rundstykker eller kjevles og lages til horn. Du vil da trenge endel jyttemjøl til utbaking. La rundstykkene heve i ca. 30 minutter, eller til du syns de ser luftige ut.
Stek midt i ovnen på 175 grader i ca 20 minutter.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar