NB! Sjekk alltid om produkter som skal brukes i gluten- og hvetefri matlaging, inneholder spor av gluten/ hvete, selv om de er anbefalt i denne bloggen. Produsenten kan ha endret i innholdet.

søndag 3. juni 2012

Smuldrepai

Vi feirer opprettelse av ny blogg, med en nydelig smuldrepai med rabarbra, bærblanding, vaniljekrem og havregryn!

Du trenger:

Ca 500 gram bærblanding og rabarbra. Her kan det meste av frukt/bær brukes.
1 dl sukker (tilpass mengden etter surheten på bæra/frukten)
2 ss potetmel
1 pk Piano vaniljekrem

1,5 dl Toro glutenfri fin kakemiks
2,5 dl glutenfrie havregryn (knuses først med stavmikser)
0,5 dl sukker
100 gram kjøleskapskald margarin

Sånn gjør du:

1. Bland bær/frukt, sukker og potetmel, og fordel dette i en paiform.

2. Fordel vaniljekremen over bær-/fruktblandingen.

3. Bland kakemiks, havregryn og sukker i en bolle, og smuldre i margarinen, slik at dette blir en tørr, smulete masse.

4. Ha massen over vaniljekremen.

Stekes på 220 grader i 15-20 minutter.

Pass på at paien ikke blir brent på toppen. Vi har erfart at kakemiksen fra Toro får en rar bismak hvis den stekes for mye.


Server med pisket krem, og nyt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar