Oldemor lager verdens beste fiskegrateng, nå også i gluten- og hvetefri versjon:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjiP8FLQSov3UTcPZeGckVJigFNhDj7Ht-F0z70eagoonjhfBuyexFbYy9heN0HNIWyxqqzUMVOPx57cWrRqiXEYK-_cDkEkdGIxClmP8mwwk8F3X9-xPJ2ISY93LUL8HRRQw9copcb620/s320/2012-06-30+16.23.24.jpg)
Du trenger:
500 gr seifilet
100 gr godt smør
2 ss margarin
8 dl H-melk
4-5 ss maizenna
Salt og pepper
6 egg
1. Skjær opp seifiletene i små biter. Kok opp lettsaltet vann, ha bitene oppi og dra kasserollen av plata. La fisken trekke i 5-10 minutter.
2. Smelt smør og margarin i en kasserolle.
3. Bland maizennamelet oppi melka, og ha dette oppi det smeltede smøret. Vispes til blandingen er kokt opp og tykner. Smak til med salt og pepper, og avkjøl sausen litt.
4. Rør eggene i sausen, ett og ett.
5. Fordel fisken i ei stor, eller to små ildfaste former. Hell kvitsausen over.
Stekes midt i ovnen på 175 grader til sausen har stivnet (ca. 20-30 minutter)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar