Dette brødet er så godt at mamma spiser av det i smug, når 11-åringen ikke ser det! Det inneholder mye havregryn, frø og sunn olje, og er dermed mer næringsrikt og mettende enn ferdigkjøpt glutenfritt brød, eller om du bare følger oppskriften på pakken. Det er superenkelt å lage - bare rør sammen ingrediensene, øs det opp i ei form, hev og stek! Brødet kan godt fryses.
Her kommer oppskriften:
Du trenger:
1 pk Toro glutenfritt havrebrød
5 dl glutenfrie havregryn
1 dl solsikkekjerner (kan sløyfes)
1/2 sesamfrø (kan sløyfes)
1/2 pk tørrgjær
1 dl solsikkeolje eller rapsolje
8 dl lunkent vann
Sånn gjør du:
1. Bland alt det tørre
2. Ha oppi lunkent vann og olje. Deigen skal være veldig løs/ bløt (tenk: løs risengrynsgrøt).
3. Fordel deigen i ei smurt brødform, og lag en jevn overflate på det. Dekk til med plastfolie og et klede.
4. Hev i 30-60 min.
5. Stek på 220 grader i ca. 35 minutter.
Tips: Hvis brødet sitter fast i forma etter steking, er det bare å legge det opp ned på ei rist ei lita stund. Da vil brødet løsne fra forma av seg selv.
NB! Sjekk alltid i innholdsfortegnelsen på frø, og andre produkter, om de kan inneholde gluten/ hvete, eller spor av gluten/ hvete.
Dette brødet skal jeg prøve meg på! Har ikke funnet det ultimate grovbrødet etter at jeg fikk cøkiaki i vår, men dette så lovende ut. Blir spennede å følge denne bloggen. Ikke for mye hokus pokus, gjennomførbart i en travel hverdag, samt barnevennlig :)
SvarSlettVår første kommentar! Hurra! Det var nok det lille puffet vi trengte for å komme i gang med blogginga igjen. Ble litt stopp etter sommeren, men vi lover et nytt innlegg i løpet av uka. Vi har nemlig mange enkle og gode hverdagsoppskrifter på lur:)
SvarSlettHåper du syns brødet smakte, og at vi kan inspirere til mer glutenfri matlaging :)
Tusen takk for tilbakemeldinga!
Endelig - du aner ikke hvor mange ganger det har fristet med havrebrød og hvor mange ganger det har endt i matsøpla.. Det er faktisk like mange ganger, det! Jeg fant linken din på NCF sine sider hos en som hadde gjort en vellykket bakst, og så måtte jeg jo gjøre et aller, aller siste forsøk da, vet du..
SvarSlettOg vet du hva - jeg har sittet her helt alene, "midte på notta" og spist et aldeles kjempegodt, grovt havrerundstykke etter din oppskrift! Jeg var galsulten da de var stekt, jeg tenkte dette måtte jeg vente på..(i tilfelle de var etandes) :) Annet brød bruker å bli bra, men havrebrødet har jeg vært uvenn med fra starten. Nå kan det bli flere ganger, og jeg ser jo at den harde deigen jeg har håndtert tidligere ikke hadde nubbesjanse til å ende opp som et etandes havrebrød..jeg har nok hatt altfor lite væske oppi. Så takk for maten herfra og en riktig god natt - ses til frokosten (på en måte) :)) mvh Nora :)