NB! Sjekk alltid om produkter som skal brukes i gluten- og hvetefri matlaging, inneholder spor av gluten/ hvete, selv om de er anbefalt i denne bloggen. Produsenten kan ha endret i innholdet.

Basisingredienser

Det fins etter hvert mange glutenfrie produkter å velge blant i dagligvarebutikkene. Dessverre inneholder ganske mange av dem hvetestivelse. Produktene listet opp under, er både gluten- og
hvetefrie, og dem vi har funnet ut at vi trenger å ha i skuffer og skap til enhver tid.

NB! Sjekk alltid innholdsfortegnelsen på produktene, da vi har opplevd at produsenten plutselig kan endre på oppskriften!


Bjørn Havregryn Store GlutenfrieGlutenfrie havregryn: Den ingrediensen vi bruker aller mest som erstatning for annet mel. Først og fremst fordi det er så næringsrikt. Havre har høyt innhold av kostfiber, proteiner, vitamin B og jern. Stabiliserer blodsukkeret og er gunstig for kolesterolet. Skikkelig heltemat, altså! Havre gir dessuten god smak i blant annet brød. Havregrøt kan være redningen når man har glemt å bake brød, eller å ta det opp fra fryseren.


Toro glutenfritt havrebrød: Denne posen bruker vi som basis når vi baker brød. Tilsatt havregryn m.m. blir dette kjempegodt brød. Se oppskrift her.

Jyttemjøl: Fin hvetemelserstatter, spesielt i gjærbakst og formkaker.

Potetmel: svært anvendelig, for eksempel til bløtkakebunn.  

Maizennamel: Fin til jevning av alle slags sauser og supper. Smaker mye bedre enn hvetemelsjevning.

Glutenfritt knekkebrød: fin avveksling og veldig kjekt å ha på lur.


Toro glutenfrie vafler: Er uten hvetestivelse. Tilsett egg, melk og havregryn for å øke næringsinnholdet.


Glutenfri pasta/ spaghetti: Her foretrekker vi produktene fra Schär, fordi de ikke inneholder hvetestivelse.

Bake-off brød, rundstykker eller ciabatta: Kjekt å ha på lur for variasjon, når man har glemt å bake brød, eller når man vil ha "loff" til rekene eller salaten. Også her har Schär godt, hvetefritt utvalg.

Orgran pizza and pastry multimix: Super til pizzabunn. Fås kjøpt for eksempel på Coop Mega.

Orgran Buckwheat Pancake Mix: Ypperlig i stedet for hvetemel i pannekaker. Tilsett egg, melk og glutenfrie havregryn.


Kims potetsticks: Den ultimate sprøstekt-løk-erstatteren! (Ja, sprøstekt løk kan inneholde hvetemel...)


2 kommentarer:

  1. Fin oversikt :)
    P.s. Det finnes glutenfri sprøstekt løk https://www.allergimat.no/butikk/img/product/image.html?id=1510283
    den finnes i de fleste velassorterte matbutikker. Smaker mye bedre enn den vanlige med gluten. Denne er faktisk laget av LØK!!

    SvarSlett
  2. Takk for tipset! Har ikke sett denne i butikkene her omkring, men denne skal prøves:)

    SvarSlett